Shoppailuvinkkejä Ouluun -- Plus size edition | Kissanpäiväkimara: Shoppailuvinkkejä Ouluun -- Plus size edition

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Shoppailuvinkkejä Ouluun -- Plus size edition

Aina välillä sitä kuulee valittelua, ettei plussakokoisena löydä mistään sopivia vaatteita. Mulla ei oikein koskaan ole ollut tätä ongelmaa, vaikka on toki liikkeitä, joiden mallistoista ei mun kokoa löydy. Ajattelinkin vinkkailla tässä postauksessa muutamia suosikkiliikkeitäni Oulussa. Enimmäkseen mulla tulee ajeltua vaateshoppailua varten Ritaharjuun Ideaparkkiin, sillä sieltä löytyy kaikki kätevästi saman katon alta ja parkkitilaa on runsaasti. Vaikka tässä postauksessa on listattu liikkeiden sijainnit Oulun alueella, nämä vinkit toimii kyllä muuallakin Suomessa.

zizzioulu2zizzioulu1zizzioulu3


Zizzin Suomen pohjoisin liike löytyy Oulun Ideaparkista. Liikkeestä löytyy tosi laaja valikoima vaatteita koossa 42-56, talvitakeista sukkahousuihin sekä erilaisia asusteita. Tehtiin Zizzin kanssa myös pitkään yhteistyötä ennen mun blogitaukoa, joten lähes kaikki myyjät on mulle tuttuja.


Zizzin hintataso on hieman korkeampi kuin esimerkiksi Lindexin, mutta laatu on priimaa. Hintoihin vaikuttaa myös se, että plussakokoisten vaatteiden ompelu on monimutkaisempaa kuin ns. standardikoossa. Toisaalta alennusmyyntien aikaan Zizzistä voi tehdä ihan törkyhalpoja löytöjä, oon muun muassa ostanut kevättakin alle kuudella eurolla.

Etsi erityisesti näitä:

- Laadukkaat takit, noin 90% mun takeista on Zizziltä.
- Oikeasti kapeat pillifarkut useammissa pituuksissa. Amy-mallissa on korkea vyötärö ja superkapeat lahkeet, mutta reippaasti stretchiä.
- Rohkeammat trendit, oon ostanut Zizzistä parikin keinonahkaista hametta sekä keinonahkaiset housut. Tänä kevään Zizzille on tulossa paljon isoja kukkaprinttejä ja -brodeerauksia.
- Tämä ei varsinaisesti ole tuote, mutta Zizzillä järjestetään paljon myös ihania tapahtumia kanta-asiakkaille, esimerkiksi jokakeväinen photoshoot-päivä, jossa pääsee ilmaiseksi meikattavaksi, stailattavaksi ja ammattilaisen kuvaamaksi!


lindexoulu2lindexoulu3lindexoulu4


Lindex löytyy Oulussa Ideaparkista, Pekurinkulmasta Rotuaarin Mäkkärin takaa sekä Kempeleessä Zeppelinistä. Viime vuonna Lindex lopetti erillisen plussamallistonsa ja alkoi valmistaa vaatteitaan muutenkin myös isommassa koossa. Aivan kaikkia vaatteita ei vieläkään löydy koossa 54, mutta isoja kokoja löytää helposti, eikä tarvitse tyytyä parin rekin valikoimaan jossain liikkeen pimeimmässä nurkassa.

Lindexin valttina on itselleni edullisuus ja trendikkyys. Joskus sitä haluaa testata jotain trendiä, muttei välttämättä upottaa kokeiluun ihan hirveästi rahaa. Fiilis on liikkeessä ihanan raikas. Lindexiltä löytyy myös laaja asustevalikoima sekä kosmetiikkaa.

Etsi erityisesti näitä:

- Ihana, preppytyylinen Holly&Whyte-mallisto, josta löytyy paljon siistejä, mutta raikkaita vaihtoehtoja arkipukeutumiseen.
- Ihania väripilkkuja pukeutumiseen, Lindexiltä löytyy käytännössä aina jotain värikästä.
- Alusvaatteet ja sukat. Vaikka itse ostan rintaliivini aina erikoisliikkeestä, oon löytänyt Lindexiltä ehkä mukavimpia pikkuhousuja ikinä. Lindexiltä löytyy talvisin myös merinovillaisia, ohuita sukkia, jotka lämmittää paremmin kuin puuvilla. 

kappahloulu2kappahloulu1


KappAhl löytyy, yllättäen, niinikään Ideaparkista ja Zeppelinistä sekä Kirkkokadulta heti entisen Stokkan vierestä. Vaikka KappAhlissa mulla tulee käytyä harvemmin kuin kahdessa edellä mainitussa liikkeessä, on se tässä viime aikoina noussut esiin ihan uudella tavalla. Esimerkiksi tuo kuvien kukallinen bomber-takki on aivan ihana!

KappAhlin varsinainen plussamallisto, jossa kokoja riittää aina 56 asti, on aika pieni, mutta oman kokemukseni mukaan ihan perusmallistonkin isoimmat koot on aika reiluja, jolloin esimerkiksi löysempiä yläosia kannattaa testailla myös sieltä puolelta. Myös alusvaatevalikoimassa on yllättävän paljon kokovaihtoehtoja.

Etsi erityisesti näitä:

- Perusvaatteita, esimerkiksi t-paitoja ja toppeja löytyy paljon.
- KappAhlissa on ainakin omalle kropalleni sopivimmat kauluspaidat.

Näiden lisäksi Oulun keskustasta, Valkeasta, löytyy Sokos, jonka valikoimasta löytyy myös pluskokoisia vaatteita vähän vaihtelevalla valikoimalla. Zizzin tuotteita löytyy myös täältä. "Plussaosaston" tarkka sijainti ja valikoiman laajuus kuitenkin oman kokemukseni mukaan vaihtelee aika paljon, ja siksi ainakin mulla tulee käytyä siellä aika harvoin vaateostoksilla. Sensijaan alakerran alusvaate- ja uimapukuosasto on aivan loistava!  Seppälä löytyy myös Ideaparkista, Zeppelinistä ja Valkeasta. Great Girls -mallistossa kokoja riittää 54 asti, ja aina silloin tällöin tulee täältäkin tehtyjä löytöjä satunnaisesti, vaikka kieltämättä Seppälässä tulee käytyä hyvin harvoin.

Missä te shoppailette mieluiten?

1 kommentti:

Kiitokset niin ruusuista kuin risuistakin! Kaikki asialliset kommentit julkaistaan ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian!