Kolme vinkkiä Teneriffalle -- enemmän irti lomasta | Kissanpäiväkimara: Kolme vinkkiä Teneriffalle -- enemmän irti lomasta

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Kolme vinkkiä Teneriffalle -- enemmän irti lomasta

Terve!

Me vietettiin pääsiäisen aikaan viikko Teneriffalla J:n perheen kanssa. Mä myönnän heti alkuun, että Kanariansaaret ei oikein koskaan ole herättäneet mussa henkilökohtaisesti mitään mielenkiintoa. Olen ollut jopa vähän ennakkoluuloinen. Matkustettiin kuitenkin isolla porukalla, jossa mukana oli myös neljä kappaletta alle 10-vuotiaita, joten päädyttiin valitsemaan mahdollisimman helppo kohde enemmistön toiveiden mukaan.

Meistä ei J:n kanssa kuitenkaan ole siihen, että maattaisiin vain viikko hotellin altaalla all inclusive -buffetista syöden, joten kierreltiin paikkoja paljon myös ihan kahdestaan. Tässä postauksessa ajattelinkin jakaa kolme parasta vinkkiä siihen, miten Teneriffan reissusta saa vähän enemmän irti. Ainakin itse lopulta yllätyin positiivisesti siitä, mitä kaikkea saarella oli lopulta tarjota.

1. Nouse Teidelle


teneriffavinkit2teneriffavinkit3teneriffavinkit4


Teiden tulivuoren huippu nousee 3 718 metriä merenpinnan yläpuolelle. Maisemat vuorta noustessa vaihtuvat ihan täysin rannan palmuista havumetsiin ja lopulta karuihin kalliomaisemiin. Vuorelle noustaan kapeita ja kiemurtelevia teitä pitkin ja matkalta voi bongailla mm. pyöräilijöitä, hevoskärryjä ja erilaisia kasveja kaktuksista sitrus- ja mantelipuihin. Rinteessä on myös pieniä kyliä, korkeimmalla niistä on Vilaflorin kylä noin 1400 metrin korkeudessa.

Teidellä turistit pääsevät helposti eri retkillä 2 356 metrin korkeuteen, josta lähtee köysirata vielä 3 555 metrin korkeuteen. Viimeiset 200 metriäkin voi nousta ihan huipulle asti, mutta koska kyseessä on kansallispuisto, huipulle kiipeämiseen vaaditaan erikseen lupa.

Me lähdettiin Teidelle bussiretkelle. Teide by Night -retkellä Teideä pääsee näkemään niin päivänvalossa kuin auringonlaskun jälkeenkin. Ohjelmaan kuuluu illallinen Papillon-ravintolassa kraatereiden ympäröimänä, cavaa auringonlaskua ihaillessa ja tähtien katselua oppaan kertoessa erilaisista tähtikuvioista. Teide onkin kuulemma maailman kolmanneksi parhain paikka tähtien katseluun, sillä siellä ei ole valosaastetta, eivätkä lentokoneet saa lentää Teiden yli.

Teiden retkellä käännettiin mun pää Teneriffan suhteen, sillä siellä mä tajusin oikeasti sen, että Teneriffa on paljon muutakin kuin suomibaareja ja altaalla köllöttelyä, kun vaan viitsii itse ensin lähteä liikenteeseen.

2. Hyppää laivaan


teneriffavinkit6teneriffavinkit12teneriffavinkit11


Teneriffalla pääsee helposti näkemään valaita! Loro Parque on mun osalta boikotissa, koska en yksinkertaisesti voisi hyvällä omalla tunnolla mennä katsomaan niitä esityksiä enää sen jälkeen, kun näin Black Fish -dokkarin, mutta villien valaiden bongailu merellä on mulle ok.

Me hypättiin Freebird One -katamaraanin kyytiin kolmen tunnin miniristeilylle. Meidän pakettiin kuului itse risteilyn ja kuljetusten lisäksi myös ruuat ja juomat, mutta tarjolla on ilmeisesti edullisempiakin retkiä, joihin ruoka ja juoma eivät kuulu. Itse ottaisin näin jälkikäteen ajateltuna ennemmin sen edullisemman, sillä kolme tuntia pärjää omillakin eväillä, etenkin, kun retken omat tarjoilut eivät meille oikein maistuneet. Freebirdin retkissä plussaa on se, että jos nyt ensimmäisellä reissulla sattuu niin huono tuuri, ettei valaita tai delfiinejä näy ollenkaan, saa seuraavana päivänä ilmaisen retken. Me nähtiin paljon lyhyteväpallopäävalaita tosi läheltäkin, ja kauempana hyppi muuatama pullonokkadelfiini.

Katamaraanilla kannattaa muistaa, että merellä tuuli voi olla yllättävänkin viileä. Lähtiessä auringonpaisteessa oli lähemmäs 30 °C lämmintä, mutta tuuli yltyi aika nopeasti niin, että mun neule ei ollut ollenkaan liikaa. Kun keli muuttui vielä pilviseksi ja sateiseksi ja tuuli yltyi entisestään, alkoivat aallotkin jo lyödä laidan yli sen verran, että reunassa istuessa kastui aika railakkaasti. Hotellille palatessa olikin lämmin kylpy ihan tarpeen.

3. Vuokraa auto


teneriffavinkit9teneriffavinkit8teneriffavinkit10


Teneriffalla maisemat on tosi erilaiset riippuen siitä, ollaanko pohjoisessa vai etelässä ja korkealla vai matalalla. Eteläisillä turistirannoilla ei paikallista elämää ja kulttuuria pääse näkemään käytännössä ollenkaan, sillä esimerkiksi Playa de las Americas on ihan täysin turisteja varten rakennettu. Saarella on kyllä toimiva joukkoliikennekin, mutta mä suosittelen kyllä auton vuokrausta!

Me otettiin yhtenä päivänä alle Avialta vuokrattu Volkswagen Polo, joka vakuutuksineen maksoi päivältä noin 63 euroa. Vuokraus on tosi helppoa, mukaan tarttee ajokortin, passin ja luottokortin, ja ainakin Avialta meidät haettiin hotellilta toimistolle, ja päivän päätteeksi avaimet sai vaan jättää hotellin vastaanottoon. Me ajeltiin ensin Siam Malliin shoppailemaan ja jatkettiin itärannikkoa pitkin pohjoiseen. Käytiin mm. Los Abrigosin pikkukylässä ja katselemassa leijalautailijoita La Montaña Rojan juurella rannassa, ja suunnattiin sitten Santa Cruzin kautta Playa de las Teresitasin rannalle nauttimaan auringosta.

Liikenne Teneriffalla on kohtalaisen rauhallista, ja joka paikassa on selkeät opasteet. Ylipäätään Teneriffalla on käytännössä mahdotonta eksyä autolla mitenkään kovin pahasti, kun koko saaren ympäri ajaa muutamassa tunnissa, ja keskellä saarta on tosiaan tulivuori. Me pärjättiin vallan mainiosti ilman navigaattoria, ja paperista karttaakin vilkaistiin vain aluksi. Kannattaakin ehdottomasti uskaltautua vähän motarilta syrjemmällekin!
teneriffa3

Millainen kuva teillä on Teneriffasta? 

3 kommenttia:

 1. Hei! Taidettiin olla samassa paikassa samaan aikaan! Mekin reissattiin pääsiäisenä teneriffalle :) selostus meidän teneriffasta tulossa mun blogiin myöhemmin! (Einiinhallittukaaos.blogspot.fi) miksi loro park on boikotissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä tsekkailla sunkin postaus sitten! :)

   Loro Parquessa tökkii valaiden olot. Tää on Black Fish -dokkarissa kerrottu tosi selkeästi, mutta tiivistettynä pienet olot ja kouluttamaton henkilökunta on yhtälo on tosi vaarallinen yhtälö. Tähän mennessä siellä on kaksi miekkavalaan poikasta kuollut, ja ainakin kolme kertaa miekkavalas on hyökännyt kouluttajan kimppuun. Yksi näistä hyökkäyksistä johti kouluttajan kuolemaan.

   Loro Parquessa tehdään kyllä paljon hyvääkin, mutta mä tuntisin itse silti oloni epämukavaksi siellä.

   Poista
 2. Vihdoin nsimmäinen osa on valmis: http://einiinhallittukaaos.blogspot.fi/2016/04/meidan-teneriffa-osa-1.html :)

  VastaaPoista

Kiitokset niin ruusuista kuin risuistakin! Kaikki asialliset kommentit julkaistaan ja pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian!